Fractora Altıniğne Radyofrekans
Fractora Altıniğne Radyofrekans ne işe yarar?
Altıniğne radyofrekans, cilt sarkmalarında lifting, soluk ve mat ciltlerde sıkılaştırma ve parlak hale getirme, aktif kırmızı iltihaplı sivilceler ve sivilce izlerini giderme gibi amaçlarla uygulanır.
Fractora Radyofrekans mekanizması nedir?
Radyofrekans sistemleri 3 kHz ile 300 MHz frekanslı dalga boyutuna sahip elekromanyetik radyasyondan elektrik akımı üretirler. Oluşan bu elektrik akımı mikroiğneler vasıtasıyla deride hedef doku olan alt deriye (dermis) yönlendirilir ve o bölgede sıcaklık yaklaşık 65-75 C° ye ulaşır. Üst deride (epidermis) ise maksimum sıcaklık 35-40 C° olur. Dolayısıyla dermiste ısı artışı olurken, epidermis daha az ısınır.
Dermisteki bölgesel ısınma kollajen yıkımına ve sonrasında yeniden yapılanmasına neden olur. Ayrıca derialtı yağ dokusundaki ısı artışı da yağ dokusunda bulunan kollajenin parçalanmasına, derialtı dokunun sıkılaşmasına neden olur. Sonuçta hedef bölgede incelme, sıkılaşma ve lifting etkisi gerçekleşmiş olur.
Mikroiğneleme Radyofrekans sistemi nedir?
Fractora Altıniğne Radyofrekans sisteminin başlığında tiplerine göre farklı sayıda mikroiğneler vardır. Bu mikroiğneler sayesinde deride etkilerini gösterir.
Sivilce tedavisinde Fractora Altıniğne Radyofrekans nasıl kullanılır?
Sivilceler özellikle belli bir yaş aralığında sık tekrarlayan bir sorun olup sosyal yaşamda rahatsızlık verirler. Fractora Altıniğne Radyofrekans sistemi uzman hekim ile aktif kırmızı, iltihaplı sivilcelere direkt uygulama özel başlıklarla yapılır ve sivilce tedavisine gerekirse ek önerilerle devam edilir.
Sivilce tedavisi ne kadar sürer?
Tedavi sıklığı ve seansları vücut bölgesine ve kozmetik soruna bağlı olarak değişmektedir. Genelde 2-4 hafta ara ile 4-6 seans tedavi uygulanır.
Fractora Altıniğne Radyofrekans sistemi acı veren bir işlem midir?
Fractora Altıniğne Radyofrekans uygulaması; genel anestezi gerektirmeyen bir işlemdir. Sadece işlem bölgesine lokal anestezik kremler kullanılabilir.
Fractora Altıniğne Radyofrekans uygulama sonrasında ne zaman sosyal yaşama dönülebilir?
İşlemlerden hemen sonra kapatıcılı bir güneş koruyucu krem sürülerek hemen sosyal yaşama dönülebilir. Hafif bir kızarıklık ve ince kabuklanma beklenir ancak bu durum sosyal yaşamı etkileyecek düzeyde değildir.
Fractora Altıniğne Radyofrekans işlem sonrası ne yapılmalıdır?
Yüz uygulamalarında uygulama sonrasında tercihen günlük olarak en az SPF 30+ güneş koruyucu krem tekrarlayarak kullanılmalıdır.
İğne yerlerinde morarma nadiren olabilir. İğne izleri çizgi tarzında 2-3 gün deride görülebilir.
Eritem (kızarıklık): Bu uygulama sırasında ciltte hafiften şiddetliye kadar geniş bir yelpazede kızarıklık olabilir ve bu kızarıklık genellikle 30 dakika-24 saat arasında azalarak yok olur.
İşlemden bir hafta sonrasına kadar yoğun spor, hamam, sauna , jakuzi gibi sıcak ortamlardan kaçınılmalıdır.
Sık uçuk öyküsü bulunan hastaların hekimi bilgilendirmesi gerekir.
Fractora Altıniğne Radyofrekans sistemi yan etkileri nelerdir?
Hafif bir kızarıklık, ince kabuklanmalar dışında belirgin bir yan etkisi yoktur. İşlem sonrası sosyal yaşam kısıtlaması olmaz.
Günümüzde oldukça popüler olan Altın İğne uygulaması mutlaka uzman hekim tarafından ve Fractora Altıniğne Radyofrekans gibi uluslararası sertifikalarla onaylı cihazlar kullanılarak yapılmalıdır.
Sivilce (Akne) Tedavisi
Halk arasında sivilce olarak bilinen akne, kıl-yağ ünitesinin ( pilosebase follikül) inflamatuvar bir hastalığıdır. Akne lezyonları siyah ve beyaz noktalar ( komedonlar), kırmızı kabartılar (papül), içi irinli döküntüler (püstül), daha büyük abseleşmiş kistik yapılar ( nodülokistler)’ dan oluşur.
Akne en çok yüzü, boyunu, üst gövdeyi, sırtı ve kolların üst kısımlarını tutar. Akne tipik olarak ergenlerin hastalığıdır. Bu dönemdeki bireylerin %85’ini etkiler. Her iki cinste de en sık 15-18 yaşlarda görülür. Ancak yenidoğan bebeklerde ve ileri yaşlarda da ( 40 yaş üzeri) akne görülebilir.
Akne nasıl oluşur?
Akneyi oluşturan tıbbi faktörler şu şekilde sıralanabilir:
-
Keratinöz tıkaç oluşumu
-
Keratinositlerin anormal çoğalması
-
Yağ bezlerinin aşırı uyarılması ve aşırı yağ salınımı
-
Hormonal anormallikler
-
İnflamatuvar hücrelerin birikimi
-
P. Acnes bakterisinin çoğalması
Akneyi arttıran faktörler:
-
Kozmetik kullanımı ( fondöten, pudra, aşırı yağlı kremler)
-
Hijyen eksikliği veya aşırı hijyen uygulaması
-
Mekanik uyarım: Sürtünme, çene bağları, sürekli yüz ile oynama, keman, şapka, cerrahi flasterler, ortopedik alçılar, sürekli oturmak
-
İlaçlar: Steroidler, epilepsi ilaçları, lityum, siklosporin akneyi kötüleştirir.
-
Ailede şiddetli akne öyküsü
-
Yiyecekler: Yapılan çalışmaların bir kısmı akne ve yiyecek arasında bağlantı gösterememiştir ancak bir kısmında ise glisemik indeksi yüksek (cips, kuruyemiş, çikolata, vb. ) yiyecekler ile arttığı saptanmıştır.
Sivilce Tedavisi
Akne şiddeti, hasta yaşı, daha önce kullandığı tedaviler, diğer hastalıkların eşlik edip etmediği, hormonal bozukluklar hastanın tedavi planını etkiler.
Tedavi etkinliğini değerlendirmek için en az 6-8 hafta gereklidir.
Kontrolde hastanın tekrar muayenesi ile yeni tedavi planı yapılmalıdır.
Tedavi seçenekleri; topikal (sürme ilaçlar), sistemik ( ağızdan alınan ilaçlar) , cerrahi veya girişimsel yöntemler (komedon temizlenmesi, kimyasal peeling, lazer, altıniğne radyofrekans) olarak değişir.
Kliniğimizde Sivilce Tedavisi
Bazı sistemik problemleri nedeniyle ya da ağır yan etkileri nedeniyle ağızdan tedavi almak istemeyen hastalarda, sürekli bölgesel topikal tedavi kullanan ve yeterli etkiyi alamayan hastalarda hekim tarafından yapılan cihaz uygulamaları ile akne tedavi edilebilmektedir.
Kliniğimizde medikal cilt bakımı Innofacial Aqua Peeling sistemi ile yapılarak aktif sivilcelere Fractora Radyofrekans uygulaması ile aknelere alternatif bir tedavi sunulmaktadır.